Australian Labradoodle

De Australian Labradoodle is een geweldige hond met zijn vriendelijke karakter, grappige uiterlijk en zijn allergievriendelijke eigenschappen. Doodles zijn atletisch en soepel, met heel veel haar en met zachte en vriendelijke ogen. Een labradoodle pup in huis nemen doe je met hart en ziel.

Je kan serieus verslaafd raken aan de gezelligheid van doodles.

Als fokker van de Australian Labradoodle staat de gezondheid, welzijn en welbehagen van zowel de doodle ouders als de pups voorop. Daarom leven de doodles van Citydoodles niet in een kennel, maar gewoon bij mij in huis. Een teefje zal alleen gedekt worden als ze daar lichamelijk en geestelijk aan toe is en een teefje zal nooit meer dan 3 nestjes krijgen. Natuurlijk worden alle Citydoodle fokhonden op vele aandoeningen getest en worden ze alleen ingezet voor het krijgen van pups als ze volledig gezond zijn.

De Labradoodle pups worden bij Citydoodles in huis geboren en groeien ook in huis op, gewoon middenin ons gezin, omringd door mensen, doodles, paarden en katten. Een zeer gedegen socialisatie vind ik niet meer dan normaal, want om een stabiele en heerlijke huisdoodle te hebben voor vele jaren is het cruciaal dat pups van jongs af aan leren omgaan en wennen aan allerlei situaties waar ze ook in hun latere leven mee te maken gaan krijgen. Na ongeveer 8 – 9 weken gaat de labradoodle pup met u mee en is het de beurt aan u om daar heel zorgvuldig mee verder te gaan. 

Het spreekt voor zich dat de labradoodle pups ook van top tot teen worden gecontroleerd door de dierenarts, een eerste enting krijgen, worden gechipt en een dierenpaspoort krijgen. En hoewel het nauwelijks meer voorkomt wil ik toch melden dat Citydoodlepups uiteraard niet jong worden gecastreerd of gesteriliseerd.

Wat is de wereld groot….

Bij Citydoodles kiest u voor een pup uit een zorgvuldig geselecteerde combinatie van echte Australian Labradoodle ouders. Ik maak bekend welke Australian Labradoodles met elkaar zullen gaan “trouwen” en u kunt zich dan voor een doodle uit die combinatie inschrijven. Ik meld welke kleuren en vachten ik verwacht, maar moeder natuur kan anders beslissen. De uiteindelijk selectie bij Citydoodles doe ik samen met een erkende gedragstherapeut en op basis van gedrag en temperament van de pups kijken we welke doodle pup het beste past bij uw levensstijl en omstandigheden. U zult namelijk echt het allermeeste plezier beleven aan een doodle die het karakter heeft wat past bij uw wensen. 

Iedere Australian Labradoodle die bij Citydoodles vandaan komt heeft een zeer warm plekje in mijn hart en ik zal er altijd alles aan doen om de pup en u te helpen samen een geweldig team te gaan vormen! Ik begeleid u bij de voorbereidingen op de komst van de kleine doodle, niet alleen door veel voorlichting, maar ook door gedegen documentatie. Natuurlijk kunt u ook altijd met al uw vragen bij mij terecht: zowel voordat u de labradoodle pup mee naar huis neemt, maar ook nadat de doodle allang bij u woont.